test

Handhållen termografering

FLIRs handhållna termografikameror är designade för att ge användarna möjligheten att identifiera och analysera termiska variationer i realtid. Oavsett om det rör sig om att upptäcka energiförluster i byggnader, diagnostisera elektriska problem eller utföra förebyggande underhåll av maskiner, levererar FLIR handhållna termografikameror pålitliga resultat och bidrar till att höja standarden inom termisk bildteknologi.

> Läs mer här

Läckagesökning / Partial Discharge / Akustisk kamera

FLIRs akustiska kameror kombinerar avancerad akustisk sensorteknologi med högupplöst bildbehandling för att möjliggöra exakt lokalisering och visualisering av högfrekventa ljudkällor. Oavsett om det rör sig om att identifiera läckage, fel i elektrisk utrustning eller andra ljudbaserade utmaningar, levererar FLIRs akustiska kameror en överlägsen lösning.

> Läs mer här

Process / Automation

FLIRs fast monterade termiska kameror används till många olika applikationer, där mätning av en temperatur kan ha betydelse för antingen processkontroll och kvalitetssäkring, tillståndsbaserat/förebyggande underhåll eller detektering av brand EFD (Early Fire Detection).

Beroende på applikation, erbjuder FLIR en rad olika kameror. Alla kameror har olika konfigurationsmöjligheter beroende på man önskar ”stand-alone” lösningar, om de skall integreras i existerande SRO- eller CTS-anläggningar eller kopplas upp på existerande videoövervakningsanläggningar.

> Läs mer här

Masterdistributör för FLIR i mer än 30 år

FLIR har sedan 1978 designat, utvecklat, framställt och marknadsfört termiska kameror. FLIR tar in innovativa sensorlösningar i vardagen genom termiska bilder, digitala bilder med synligt ljus, videoanalys, mätning och diagnostik. FLIR erbjuder en produktportfölj av termiska kameror för industrin inom b.la. eltermografi, byggnadstermografi, processövervakning, felsökning på elektronik, brandövervakning, övervakning av säkerhet med mera. Största delen av de handhållna kamerorna tillverkas i Stockholm, Sverige och Tallinn, Estland. Andra kameror produceras i USA.

Elma Instruments har varit Masterdistributör för FLIR i mer än 30 år och har stor erfarenhet av försäljning, rådgivning och användning av termiska kameror till industrin, byggnadsbranschen och tekniska installationer. Om du funderar på vilken termisk kamera eller lösning som är perfekt för era applikationer, kontakta oss gärna så hjälper vi dig med vilken lösning som är bäst – både ekonomiskt och tekniskt.