Tony Tipsar!

Kom igång med Tony!

Här under hittar du alla våra filmer från Tony, som tipsar och ger goda råd om alla våra spännande produkter. Klicka på en länk, läs artikeln och se videon. Enjoy!

Tony Tipsar om följande:

Tony Tipsar (Intro)

Så här bör du testa av en jordfelsbrytare

Jordfelsbrytare är ett av de vanligare skydden mot elektrisk fara vi har i hemmet. Därför är det viktigt att jordfelsbrytare fungerar som de ska. Att de är korrekt installerade, testade och dokumenterade finner vi på Elma Instruments därför är av högsta prioritet och vi har instrumenten som behövs för att göra det.

Det finns olika sätt att testa av Jordfelsbrytare, en del bättre än andra. Ett av de sätt som vi finner vara allra bäst är att koppla upp dig med en Eurotest och Magnetprober direkt på Jordfelsbrytaren. 

Läs tipset här!

Så här bör du testa en laddbox

Att elbilar har tagit sig in på marknaden är något som vi alla har märkt av. Det blir bara populärare för var dag som går och det gör ju då också att fler laddboxar ska installeras så elbilarna kan få laddas.

För att testa av en laddbox så behövs mer eller mindre samma test utföras som när du sätter upp ett vanligt uttag i en befintlig anläggning. Med tillägget då att även DC-skyddet, det vill säga motsvarande jordfelsbrytare på DC-sidan, ska testas av. För att testa av en laddbox korrekt så behöver du två instrument. En EVSE-adapter och en installationstestare.

Läs tipset här!

Fukt kan dyka upp där man minst anar det

Fukt kan dyka upp där man minst anar det

Det finns flera olika sätt att undersöka om man har fått fukt på platser där man inte önskar det. Här är två sätt som jag tycker är smidiga.
 
Med hjälp av en värmekamera så kan man snabbt scanna en omgivning för att se om det finns några temperaturavvikelser. Två värmekameror som jag tycker fungerar riktigt bra för den biten är dels Flir C5 som är en handhållen enklare värmekamera. Även den nya Flir Ex Pro serien funkar utmärkt till det här ändamålet. På bilden så kan man se att ju mörkare det är, desto kallare är det. Det kan betyda att antingen det har tagit sig in fukt där, eller kanske att isoleringen är sämre vid just den punkten.

Läs tipset här!